درگوشی با رییس قوه قضاییه
... آن خرابه را آرزوست ... !
این روزها و پس از سخنرانی فوق العاده مهم حضرت آقا در جمع مسئولان دستگاه قضایی کشور و تاکید مجدد و جدی معظم له بر به روز بودن فرمان 8 ماده ای 7 سال پیش ایشان خطاب به سران نظام ، موج جدیدی از فشار به قوه قضاییه و راس هرم آن از سوی عدالتخواهان کشور به راه افتاده است .
مردمی که در روز سوم تیر 1384 با رای به منادی عدالتخواهی و عدالت طلبی در مقابل گروههای ثروت اندوز و سرمایه دار علنا خواسته ی به حق خود را فریاد زدند ، با روی کار آمدن دکتر احمدی نژاد و عملکرد ضدفسادی وی و همچنین با توجه به فعالیت مجلس هفتم ، که آن نیز همین مطالبه را پیگیری می نمود ، بارقه های امید فراوانی را در دلهایشان زنده نمودند و دلخوش بر عزم جدی سران 3 قوه ، که به ظاهر هماهنگ و هم رای می نمودند ، گشته و آرزوی محال خود در مبارزه ی کاملا جدی و نفسگیر با مفسدان اقتصادی را دست یافتنی دیدند .
اما مدت زیادی به طول نکشید که مردم چشم انتظار و امیدوار و سران 2 قوه ی مجریه و مقننه با سد محکم و غیرقابل رسوخی برای عدالتخواهان ، به نام قوه قضاییه ، برخورد کردند . قوه ای که اصل و هدف و مبنای فعالیتش در نظام مقدس جمهوری اسلامی چیز جز عدالت طلبی و عدالتخواهی نیست .
آری ؛ بیانش سخت و تاسف برانگیز است اما باید اقرار و اعتراف نمود که دستگاه عدلیه ی کشور ، عملا و علنا در مقابل جریان مبارزه با مفاسد اقتصادی قد علم نموده است . سران این دستگاه و عوامل مختلف آن به هر طریقی کوشیده اند در مبارزه با انواع مفاسد ، اعم از اقتصادی ، سیاسی ، جاسوسی ، بزهکاریهای اجتماعی و ... سنگهای ریز و درشتی را تراشیده و پیش پای مردم و دیگر مسئولان عدالت محور قرار دهند .
اگر به فرمایش اخیر آقا در جمع سران قضایی کشور نگاهی دوباره و از سر دقت بیفکنیم خواهیم دید که بیان به روز بودن فرمان 8 ماده ای ایشان ، که مربوط به سال 1380 می باشد ، اشاره ای بر عدم رضایت حضرتش از مسیر مبارزه و ناکافی دانستن آن و اصرار بر رسیدن به هدف در این مسیر دارد . همچنین ، ایراد این فرمایشات در جمع مسئولان قضایی نیز می تواند حکایت از عدم رضایت آقا از این دستگاه عریض و طویل در این زمینه باشد .
به راستی چرا مهمترین و اصلی ترین دستگاه مبارزه با مفاسد تا این اندازه در انجام وظایف خود سهل انگاری نشان می دهد ؟!
شاید یکی از بدیهی ترین علل ، نوع نگاه مسئولان رده اول قضایی کشور و به ویژه شخص رییس قوه قضاییه باشد . اگر نیم نگاهی به سخنان حداقل 3 سال اخیر جناب آقای شاهرودی در مراسمهای مختلف و به بهانه های گوناگون داشته باشیم خواهیم دید که تکراری بخش از سخنان ایشان و مهمترین تئوری رییس عدلیه ی کشور ، برقراری امنیت سرمایه گذاری در کشور می باشد !!!
حال سوالی که اینجا مطرح می شود این است که : اگرچه برقراری امنیت سرمایه گذاری نیز از جمله وظایف رییس قضایی کشور می باشد اما اصولا این وظیفه ، در رتبه ی چندم و یا چند دهم وظایف آن قرار دارد ؟! آیا اصلی ترین وظیفه ی رییس قضا برقراری امنیت سرمایه داران است یا مبارزه با رانتخواری و مفسده های ریز و درشت اقتصادی ؟!
سوال دیگری که در این زمینه مطرح می شود این است که : آیا یکی از راههای برقراری امنیت سرمایه گذاری در کشور ، ریشه کن نمودن مفاسد اقتصادی و رانت و مسایل آقازادگی و پارتی بازی و ... نیست ؟! پس چرا به این امر مهم بی توجهی می شود ؟!
از جمله نکاتی که می توان در این زمینه به آن پرداخت افرادی است که به شکلی خود را به راس دستگاه قضایی کشور کشانده اند اما ، همانطور که حضرت آقا نیز تلویحا به آن اشاره ای داشتند ، به هیچ وجه شایستگی این مقام و جایگاهی که اشغال کرده اند را ندارند .
نمی خواهیم از کسی به صورت شفاف نامی ببریم اما زمانی که فلان مسئول رده بالای قضایی کشور با نیشخند ، گزارش تحقیق و تفحص راس امور کشور ، مجلس نمایندگان مردم ، را به باد طنز و وادی لوث نمودن می کشاند چه انتظاری از روحیه ی عدالتخواهی آن می توان داشت ؟!؟
نمونه ی دیگر : زمانی که فلان مسئول رده بالای دستگاه قضایی کشور در نامه ای به رسانه های عمومی ، نماینده ی 2 دوره مردم را ، به جهت تهدید به افشاگری در زمینه ی تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد ، به باد فحش و ناسزا و کلمات هجو و غیر متعارف می گیرد ، چه انتظاری از عدالت طلبی و عدالتخواهی وی می توان در اذهان برآرود نمود ؟!؟
البته از این دست نمونه ها در این دستگاه مهم و حیاتی کشور متاسفانه به وفور مشاهده شده است که در اینجا فقط به همین 2 مورد اخیر بسنده می کنیم .
ضمن قدردانی و پاسداشت تلاشها و ایثارگریهای بخش عظیمی از قضات و مسئولان دستگاه قضایی و با عرض تاسف باید به یکی از مهمترین علل ناکامی این دستگاه در امر مبارزه با مفاسد اقتصادی اشاره داشته باشیم : همراهی با قافله و شراکت با دزد !!!
اگرچه بیان این حقیقت قدری تلخ و گزنده به نظر می رسد اما باید روزی این مساله کالبدشکافی دقیق و دلسوزانه شود تا ریشه ی فساد ، در پله ی اول ، در خانه ی عدالت مردم کنده شود .
در پرونده ی معروف و شبیه به سیاه بازی شهرام جزایری بیچاره ، مردم دیدند که چگونه چندین نفر از مسئولان رده بالای قوه قضاییه با این متهم ، دانه ریز اما درشت نشان ده از سوی مسئولان قضایی ، تبانی و همکاری داشته اند . البته این 1 نمونه ی علنی شده و مطرح شده است و از انبوه این قبیل ارتباطات کثیف در مسایل ریزتر و درشت تر ، خبرهای ناگوار اما مسکوتی به گوش می رسد . کاملا مشخص است تا زمانی که مدیران این مجموعه ، به هر دلیلی ، همراه با مفسدان اقتصادی باشند نمی توان از آنها روحیه ی مبارزه با مفاسد و روحیه ی عدالتخواهی را سراغ گرفت .
در این زمینه نکات نهفته و نگفته ی فراوانی وجود دارد که فعلا به همین مقدار بسنده می نماییم و در آخر نکته ای را به رییس قوه قضاییه به صورت درگوشی بیان می کنیم که :
شنیده ایم سال آخر فعالیت خود در قوه قضاییه را آغاز نموده اید ، در ابتدای ورود به این قوه و در مصاحبه ای بیان نمودید که خرابه ای را تحویل می گیرید نکند سال آینده و رییس بعدی اعلام نماید که : ... آن را خرابه آرزوست ... !